Hani…..Prasekolah….

Thursday, November 11, 2010

 

 

 

 

unbelieveable my youngest sista go to preschool today for orientation program…

i think she still young n small to go to school…

hemm…

but believe or not…juz believe it..haha..

she’s going 6 yeears old next year…

NUR SYAZHANI BINTI MOHD ZAINI…

congrats….hope u do well in ur study…

hehe..luv u muakkkssss…..flying kiss 2 u….

7.55 kaur umah trus pegi skola lame ak..

daftar kan my sista Hani kat prasekolah dctu..

berjam2 jgk nak tgu..

ngan ucapan lah apelah…

ajk lah…blah blah blah…

hujan skali turun…

duk dak duk dak kol 10baru dpt balek umah …

mase die suh my sista beratur senyap je die…diam membisu seribu bahasa…malu kot…

jln nak g klas pulak…lmbt nye die jln..khayal lg tgk org…tp pegang tgn kakak die(ak la 2 yg anta)…

x pela…x biase lg kot..t lelame biase le 2…

dah nak msk klas pulak..kasut die letak tempat len pulak..

tp cikgu die kate..”adik kasut adik letak kat cni eh",ah bole dah msk klas”…

lepas je die dok lam klas ak trus balik….

 

11.25…kuar balik jemput balik plak….

sbbnye die abis klas kol 1130..

“ibubapa bole amik anak kol 1130 kat pintu pagar b ye…,jgn risau t cikgu2 kat cni anta smpi pintu pagar”….haha ayat ni mase briefing td…

yela x kan la nak biar dorang jln sendiri kot..t ntah kemane plak peginye..

pas2 ape lg…pegi bwk my sista g kedai..die nak beli kotak…

pegilah kejap…vroommmm…ngan moto baru…

pas2 three la haha..balek umah le…

 

*saje je 2lis mende nih…t bile my sista da beso nak suh die baca…baru la die tau upenye die camni dulu….haha….

 

12112010

~ini lah my sista HANI…the sweetest cutest kid..

time kat skola td~comelkan…huhu…

 

 

created by: syazwani

BAB dalam exam semester 3…

 

 

 

 

ah rasenye dah lame x menambahkan mengarang bercerita dlm blog ni..

agak2 dah bersarang agaknye…

cehh…ayat permulaan nak bek je kan..

tp x pe baru ad org nak bace ye x….

ape yg ak rase ek….

ah lega dah lepas exam….

dah beberapa hari kat rumah…

rilekskan minda..

dgn mengemas…basuh pinggan…dan paling feveret memasak ye..

hah mmg seronok dpt buat ape yg kite suke..

selen 2 mengadap tv lcd yg gmbo mmg bek punyer lyn one hd korea…

kbs world dan segala mcm citra lah b4u lah..ape2 je cite yg best…

yg penting d rumah ni ak kurang on9 24 jam…

kalo kat kolej 24 jam tanpa henti pun x pe…

nak cite ape ek kali ni..

maklumla da lame x mengarang …ni gara2 prepare nk exam kan..

hemm xpe..

nak cite 1 1 jela..senang cite..

 

BAB 1: before exam--

apalg sebok nak exam time ni la bnyk mende nak kene anta…

ngan assignment lah ape lah…test jgn cite la kan..

kalo bole tiap2 hari nak ad test..

coz carry mark lom cukup ntk dkira,…

ad 1 cite…dahulu menjadi rahsia tp sudah bocok…

citenye psl ak gembira sebab dpt tlg kwn…

haha…ak dpt tlg abg rizal siapkan sample book apparel die..

mmg ak gembira dpt tlg kwn ni…

bile kwn2 hepi ak pun hepi….

2 je..haha..rahsia klaka nye kamu wani…

time ni jgk sebok ngan csc..x abis2..tension kot x dpt2..

buang mase cam2 je..

dah la x study hard ntuk exam ni..

subjek2 len kelaut je study nyer..

hemm x tau la cane result t..

 

 

BAB 2:time exam--

time exam mmg otak jd gile…

time ni pun sy suke sebab dpt teman kwn saya azimah n sara pegi

ajar abg  rizal…csc n chm…

dlm mase yg same ajar la jgk sikit2..xkan la dok termenung jekan…

ad 5 paper ke dok ntuk exam ni..cam biase la ad paper kuar awl ad yg x..

depends on jawapan yg nak d2lis…

BAB 3 : abis exam--

apelg enjoy…tgk cite smpi merah2 mate x ckp tdo..

esoknye pegi jenjln kat jusco bukit raja je..

tgk wayng cite takers..best..

makan pizza melantak smpi 25 henget…

jln2 cuci mate…shopping x de…

sengket..

lusa balik umah hometown..wah seronok..

tdo je dlm bas..

smpi umah trus tgk tv..haha..

mmg rindu tv betol…

2jela..mls nak cite panjang…

dah x de idea nak 2lis ape dah..

benti jela smpi cni…

len kali 2lis lg yek…

e2pun kalo rasa nk karang…

 

created by : syazwani

if my life never ending…..

Saturday, October 23, 2010

 

 

 

 

 

 

if i can…..

i wish i could do the things i would like to do….

i wish i can be the happiest person in the world..

i wish i can make my family members have the greatest memories…

i wish i can be with someone i really love…

i wish i can be the most greatest woman all over the world..

i wish i can be the most greatest friend of all…

i wish i can live my life without sadness…

i wish i can  be the person who never stop helping people in need..

i wish i can be a very tough person…

i wish i can draw all the things around me…

i wish i can feel how people feel in their heart…

i wish i could be a very understanding daughter…

i wish i can help my parents with no limits…

before i leave dis world…

 

1266729890_l 

IMG_1301

flowers…..the more u see it…the more u feel it..

the softness the beautifulness the toughness…

same goes to urself and someone else…

if u see he or she for a long moment..

u can predict what kind of person he or she….

 

created by : syazwani…

wow very very very large CHOCLATE INDULGENCE….!!!B.O.W.L.I.N.G…

Saturday, October 16, 2010

PICT1628 PICT1622 PICT1636 PICT1637

untuk kesekian kalinya…saya bernama WANI ingin mengarang serba sedikit pasal kawan-kawan saya dunia dan akhirat…..yg pertamanye…sy sgt syg dorang sepenuh hati sy…xkan ad pengganti seperti mereka….

walalupun kadang2 terasa sesama sendiri tapi atas nama KAWAN…

sume 2 x perlu diperbesarkan…..

 

ni nak cite nye….. berdasarkan gmbr diatas sy ingin mengembangkan isi-isinya…..

 

the first one is cake…..dis is my favor cake 4eva….Choclate Indulgence from Secret Recipe….huh mmg la sedap sgt x terkata…dah la time 2 lapa gile coz nasi ayam KFC x smpi lg….tunggu punya tunggu cake pun smpi…

ape lg belasah la kek 2 an….kali ni sambut bezde SYARINA ASHIKIN , FATIN NABILAH dan juga NOOR MAISARAH…..2 anak sulung 1 anak kedua….

yang paling penting nak cite kat cni ialah sy telah menipu 2 org….haha..klakar betul….

Penipuan yg pertama : sy bgtau sara yg nak tarik Fatin skali time sambut bezde sya 2…si sara ni dgr jela an…pas2 die kate mls nak g tp sy pakse….

“kalo ko x g ko menyesal weh”..akhirnye g jgk…before 2 die tacing kot…

“ak slalu g smbt bezde org..tp dorang x nak smbut pun bezde ak”….sy ngan rasminye gelak sakan ngan erin…HAHAHA….”

Penipuan yg kedua : fatin nabilah wakenabeb….”ak rase nak tark sara skali la time smbt bezde sya 2…die pun angguk dan dgr….tp sbnrnye die pun nak tacing gak coz bezday die yg dekat x nak smbt tp bulan 12 nye bole plak an”….haha sandiwara ku berjaya…..

tup tup…nama dorang ad atas kek…dgn ke’blur’an sara ngan fatin 2 menyebabkan mereka slow pickup……e2lah muke muke ceria 3 bezde gurls with choclate indulgence…

 

Syarina pula x tertipu…die seolah-olah sudah bersedia untuk disambut…

siap makeup…baju pink kale….selendang polka dot…..

 

anyway….”semoga impian cita-cita dan harapan korang selama ini tercapai “ …ini ayat femes dr sy bile members2 tambah setahun….

 

PICT1640 PICT1645 PICT1649 PICT1661 PICT1662

 

bukan stakat 2 je….pas2 ktrg meronggeng kat Megalane Shah Alam….saje je nak release tension….mcm biase perkara menarik pelik lawak berlaku dlm pusat boling nie…..ktrg sume skali bertujuh je…yg len2 sume ad hal memasing….so x dpt join…x pela ktrg go on je…lupe nka sebut NANA FIT DINI HAJAR yg join bersama sy dan lg 3 BG….

 

abis je 1 game balik…coz penat…mls nak lyn sgt penat 2…cepat2 balik …..

x igt plak tarikh ni tp ari jumaat baru baru lepas nih….

 

Sekian la sahaja karangan saya pd kali ini….

Wednesday, October 06, 2010

SEBELUM 2 SAPE NAK BACA BOLE TP JGN BERKATA BURUK2 EH PAS BACA...
KERANA INI HANYA LUAHAN HATI DALAM TULISAN BUKAN UNTUK MENUNJUK TAPI SEBAGAI SHARE UNTUK MENGHILANGKAN KERUNSINGAN....

Before mule...Salam dulu nak diucapkan...

untuk post kali ni mungkin sedikit luahan hati...
x siapa yg tau kan...kecuali Dia yg satu....

knape adnye perasaan menyintai lelaki..
knape perlu wujud sume 2...jika kdgkala kita rasa sedihnya, perlu kesabaran...
knape knape dan knape...

kalo bole skunk ni ad 1 arah je nak tumpu pelajaran..
suke blaja ..x suke bende2 len...
tp dah lumrah dan nafsu ....cinta pada lelaki 2 da mesti ...
lebih2 lagi sebagai seorang perempuan...
nak wat cane an..
x expect pun bole smpi Jatuh Cinta...
dr mata jatuh ke hati...zappppp...
terasa hati ni terus terima kehadirannya jika dia sudi...

dah kenal....ad nombor telefon...
tp stakt mesej2....x cukup rasenye nak mengenali lebih dlm...
tau x hati ni runsing...aduh...sape yg nak hati kacau bilau...
tp kalo dah syg cinta....sume kene sabar...

x lame sekejap kenal...
dah luahkan perasaan kat dia...
mmg sedih jgk bile kate 'kwn je kan hepi'...
huh....wani engkau mmg tabah sabar an...
kalo x dah lame buat bende bukan2..
naseb bek iman masih ad....
bila pk2 balik mgkn die amik masa berpk...
lgpun ktrg x kenal sgt...

kalo ikutkan diri ni hah yg syg sgt kat die 2...
jatuh cinta lah rindulah pape jelah....
susah nak describe...
hati ni je yg tau....









dia dia dia....smpi bila agaknye...
dia 2 dlm hati yg goyah ni...
diri ni redha jika dia bukan untuk hati kosong ni...
wahai si dia...walaupun awak kata awak x hensem...
bkn e2 yg diri ini nak...
diri ini nak mengisi hati yg sepi dan kosong ni dgn cinta dr seorang lelaki...
seorang lelaki yg terima diri ini seadanya...bkn pndg pd rupa....


kalo awk nak tau.,..
diri ini x memilih dan x memandang rupa seseorang...
diri ini terima awk seadanya...
kerana  hati diri ini percaya ....
awk terbek untuk diri ini...
tp awk x mgkn dpt rasanya...
sbb awk bkn kat tmpt diri ini...
diri ini x kesah andainya awk tolak ke trima diri ini...
diri ini sedia menghadapinya walaupun apa jua keputusan....


dan seandainya mmg awk ad hati untuk org len...
diri ini redha dgn apa yg terjadi...
diri ini akan doakan kebahagiaan awk dgn org e2...
dah mmg x da jodoh x leh nak wat ape2...


...SESUNGGUHNYE DALAM HATI INI AKU TETAP MENCINTAINYA SELAGI DIRINYA WUJUD DALAM SETIAP SUDUT DAN RUANG JIWA AKU...

PIE THE SWEET SMILE


Malam Ambang Kemerdekan + Besday NANA FIT n dot dot dot....

Thursday, September 02, 2010



mlm 30 ogos merupakan hari sejarah bagi kedua-dua gurlz ni coz ktrg sambut besday dorang....
walaupun blom smpi mase...anyway dorang so sweet...
SEMOGA APA YANG KORANG IMPIKAN SELAMA INI TERCAPAI..
N SEMOGA BERBAHAGIA DENGAN PASANGAN MASING-MASING...

ni lah ktrg 2....kite yg berbaju sweater putih 2 ngah wat peace...
kat restoren ni mknn mmg sedap...puas hati la kalo mkn...
sepatutnye ad lg beberapa orang...tp ad yg x dtg..
tp x pe berjln dgn lancar je majlis mlm 2...

igt kan lepas2 nak g i-city sambut Ambang Merdeka...tp x jd...sambut kat UiTM jela...
2pun ad org ajak....
kalo x ...x peginye...

gambar ni diambil lepas je abis Ambang kemerdekaan 2....sementara nak tunggu kupon...
dorang sume hensem kan...macho gitu...
tp tut............hehe.......

mlm 2 jgk ad la kenal2 ngan junior fakulti laen...x clap FSPU...
secara x sengaja....
tp kan mlm 2 best la....ad pantomin dr PALAPES...dikir barat....n mcm2 la lg...
kite sgt teruja mlm 2...sgt menarik jgk acara mlm 2...

due due gmbr ni juz suasana mlm 2 jek...
hah x lupe ad bunga api..n meriam...
sgt cantik....sukee.....

Nukilan Adobe Photoshop 1

Friday, August 27, 2010

Kadang2 ak suke dgn gambar..sbbnye ak suke meng-edit gmbr... 
Gmbr yg kat atas 2 sume ak gune AP coz senang...
juz grab gmbr transform then adjust opacity n transparency...
mudah je...lgpun baru beginner...

Gmbr kat sebelah kiri ni sume family besar smpi la kecik..
kat sebelah kanan pulak gmbr frenzssss memori sepanjang di UiTM...

Ak x pasti sgt ape sebenarnye yg ak suke buat dan x suke buat..
tp yg penting psl seni mmg sgt suka...
jd Photographer pun suka....Editor ntuk gmbr pun suka...
Design pun suka x kira la tgn ke sofware ke due due fleksibel...
ber Fashion pun suke jgk....
2 gmbr ni pulak direka sendiri masa cuti semester lepas...
sbb x de wat pape kan kat umah so explore la skit..
n cube...mule2 nek geram gak coz shape2 2 susah nak adjust...
tp lepas je da ok...gembira x terkata.....
Nmpk cam buruk...tp ad nilai abstract....
x pe..t kalo da advance baru la bikin yg cantek punye..

















Ni pulak time nak msk bulan pose...
cincai je ni...ntuk hiaskan kat FACEBOOK t.e.x.s.a.s je...
kalo korang perasan la.. 
Ni paling cepat ciap..coz juz insert back color font spray border grab gmbr...

Kat bwh 2 poster ari guru...
e2 ak wat time nak ari guru..
pastu tag kat cikgu2 yg penah ajar ak dulu..
tambahan lg, x lupa jgk kat abah ngan mama...
dorang cikgu jugak so tag skali...
ni pun cepat gak wat..lam 5 jam da ciap trus upload kat fb...
hehe...
x de keje kan dok ngadap lappy je ...
semata-mata nak wat mende ni..


tp kalo da minat...smpi buta pun x pe dok dpn 2...
bukan senang nak ad minat ngan seni ni..
bukan sume org suka...
bukan sume org bole buat..kecuali jika org2 e2 ad effort n minat...
barulah jd...n cantek + baek punyer...

Dah la mls nak smbg...da rase cam wat karangan pulak...
Ad lg tau AP ni...bersiri punye...
tgu jela untuk diupload kat blog...
Pasni psl dpt puaskan hati sendiri dan rase sgt seronok + gile...
Bayangkan hasil sendiri akan dipublish untuk tontonan rmi..
huh bangga pun ad...

Checkout k....Daaaaaaaaaaaa.............


Salam sahaja lah sebagai pembuka kata...
Dah lame rasanye x meluahkan perasaan di blog sendiri nih...
Sekarang da masuk sem 3 kat UiTm Shah Alam..
Bnyk jgk suka dan duka yang berlaku sepanjang setahun lebih kat sini...
Especially friends....senior n junior course TEXTILE termasuk course len n fact len...
Rasa semakin menyeronokkan...enjoy...walaupun kdg2 agak tension..
tp x pe...kalo slalu seronok bile lg nak tension kan...hehe..

Ntah pape la yg nak dkaryakan ni...
Kali ini setelah setengah tahun dialam 2010..













Apa kata mulekan dgn clazmate dulu...
Sara is the most bestfrenz dat i like...
Yg len ok ok....ad geng2 gossip...ad jgk geng2 gelak ketawa...
ad geng2 serious...mcm2 la..tp yg penting sume perempuan....



Apelagi yek....
hah junior2 yg sgt sporting...
sis suke sgt korang...
excited bile jumpe korang...
mostly korang mmg sgt friendly...



X lupe juge senior2...
korang pun ok je..
ad yg leh ngam ad yg biase je..
e2 kebiasaan kan..
kalo sume ngam jek..x timbul pulak gossip2 yg ingin dceritakan kan..




Members cos len pun x lupe........
Mostly Erin Jiji Jepp Kamil Adli Fit Ika Tika Ecah Isyah zul
FEndi my BFF
Odi Faiz
n sesape yg mengenali lah...
bnyk sgt..
korang sume mmg mcm2 ragam...
pelawak ad serious ad..gedix pun ad...

ketika hatiku berkata-kata

Tuesday, May 18, 2010

hidup ini memang sgt merumitkan.....
ahhhhh.............

knape cinta harus ada dalam diri aku....
lagi2 cinta untuk kaum adam..
sgt menyesakkan..
jikalau boleh cinta untuk mereka x perlu wujud dalam diri aku. tapi apakan daya aku hanya manusia biasa. memang pedih dan sakit hati bila cinta kita ditolak. memang cinta itu tidak boleh dipaksa. memang cinta itu datang apabila tiba masanya.
aku x boleh nak hadapinya pada masa sekarang. banyak yg perlu aku fikirkan.
tapi dalam hati ini x siapa yang tahu betapa sengsaranya semua ini.
cuba bayangkan..orang yang kita cintai selalu muncul dalam minda kita dalam mata kita...
tolonglah..tolonglah pergi jauh-jauh...
bukan senang nak usir...mengambil masa yang lama.
knapa perlu aku mencintai dia. x da orang lain ke selain dia. knape mesti dia..
aku sangat mencintai kamu..tapi kamu tidak mengetahuinya..
susah untuk aku ungkapkan semua kata-kata cintaku kepadamu ..
mgkn kerana kamu terlalu baik buat aku..mgkn juga kamu mempunyai pilihan kamu sendiri..
mgkn juga kamu tidak memerlukan cinta buat masa sekarang...aku terasa seperti tidak layak untuk kamu...
aku ingin sangat meluahkan isi hati ini kepada kamu supaya hati aku ini tidak terasa beban yang amat berat dan sangat memedihkan...
jika tercipta satu keajaiban dimana kamu mengetahui segala isi hati ini..aku tidak perlu gusar lagi...
x siapa pun yang faham melainkan orang yang merasakan benda yang sama seperti ini..
fahamilah perasaan aku ini.....

aku takut seandainya hidup aku tidak terlalu lama..
aku tidak dapat merasai saat manis dalam percintaan...
aku tidak dapat menjadi orang yang terbaik buat pasangan aku..

aku takut seandainya hidup aku tidak terlalu lama..
aku tidak dapat mengecapi kebahagiaan bersama orang tercinta....

wahai cinta....seandainya memang setiap orang perlu ada perasaan cinta..
kenapa kadang kala terasa sakitnya apabila mencintai seseorang...
x sanggup rasanya nak mencintai seseorang itu jika aku slalu merasakan kesedihan yang amat sangat...
buat seorang kaum adam ini yang amat aku cintai..jika ada jodoh untuk kita berdua aku pasti bahagia...jika tiada jodoh antara kita aku redha...
aku memohon maaf sekiranya aku tidak berterus terang denganmu..aku tidak memberitahumu..
kerana sebagai seorang wanita aku tidak punya kudrat dan kekuatan untuk meluahkan segalanya..

aku harap engkau memahaminya...

Thursday, March 18, 2010

FaMiLy Day TEXsaS...



segala penat lelah mmg x dpt di nafikan...
ak seperti x percaya dgn ape yg telah berlaku pada hari sblm dan kejadian..
sebab ktrg sume perempuan...mmg menakjubkan..
congrats kpd sume komrad2 part 2 degree..
oleh kerana semangat kerjasama kite dpt menjayakannya...





pada hari tersebut kite telah buktikan pd kaum adam bahawa kite mampu menjayakan sesuatu tanpa kehadiran mereka....
pergaduhan...ketdakpuashatian...kesedihan..kepiluan...
kesemuanya memberi impak yg amat positif...
oleh kerana itu, kawan sesama kawan amatlah penting untuk membentuk satu organisasi yang kukuh...
kite semua telah buktikannya..
ingatlah korang bahawa sokongan sesama rakan amat penting....
persahabtan yang kekal amat perlu untuk kehidupan kite...

perasaan aku : amat gembira tidak terkata....smpi senyum x lekang d bibir...semasa hari kejadian...sokongan drpd org len selain kite semua membuatkan ak terharu...

kesimpulannye, trimas kpd lecturers, senior2 n junior2 texsas.Tanpa korang x hiduplah majlis ktrg ni...

kdp special groups...part 2 diploma...korang mmg besh...terharu ngan request song korang...
hope korang x lupe ktrg smpi bile...


*friendship is very important in our life...to be happy to be love to be respect to be the best are always come from our relationship with our friends...*

Wednesday, March 17, 2010

hah..da lame rasenye x update...
tp mulai skunk akand update...
mcm2 cite nak dikemukakan dcni...