Hani…..Prasekolah….

Thursday, November 11, 2010

 

 

 

 

unbelieveable my youngest sista go to preschool today for orientation program…

i think she still young n small to go to school…

hemm…

but believe or not…juz believe it..haha..

she’s going 6 yeears old next year…

NUR SYAZHANI BINTI MOHD ZAINI…

congrats….hope u do well in ur study…

hehe..luv u muakkkssss…..flying kiss 2 u….

7.55 kaur umah trus pegi skola lame ak..

daftar kan my sista Hani kat prasekolah dctu..

berjam2 jgk nak tgu..

ngan ucapan lah apelah…

ajk lah…blah blah blah…

hujan skali turun…

duk dak duk dak kol 10baru dpt balek umah …

mase die suh my sista beratur senyap je die…diam membisu seribu bahasa…malu kot…

jln nak g klas pulak…lmbt nye die jln..khayal lg tgk org…tp pegang tgn kakak die(ak la 2 yg anta)…

x pela…x biase lg kot..t lelame biase le 2…

dah nak msk klas pulak..kasut die letak tempat len pulak..

tp cikgu die kate..”adik kasut adik letak kat cni eh",ah bole dah msk klas”…

lepas je die dok lam klas ak trus balik….

 

11.25…kuar balik jemput balik plak….

sbbnye die abis klas kol 1130..

“ibubapa bole amik anak kol 1130 kat pintu pagar b ye…,jgn risau t cikgu2 kat cni anta smpi pintu pagar”….haha ayat ni mase briefing td…

yela x kan la nak biar dorang jln sendiri kot..t ntah kemane plak peginye..

pas2 ape lg…pegi bwk my sista g kedai..die nak beli kotak…

pegilah kejap…vroommmm…ngan moto baru…

pas2 three la haha..balek umah le…

 

*saje je 2lis mende nih…t bile my sista da beso nak suh die baca…baru la die tau upenye die camni dulu….haha….

 

12112010

~ini lah my sista HANI…the sweetest cutest kid..

time kat skola td~comelkan…huhu…

 

 

created by: syazwani

BAB dalam exam semester 3…

 

 

 

 

ah rasenye dah lame x menambahkan mengarang bercerita dlm blog ni..

agak2 dah bersarang agaknye…

cehh…ayat permulaan nak bek je kan..

tp x pe baru ad org nak bace ye x….

ape yg ak rase ek….

ah lega dah lepas exam….

dah beberapa hari kat rumah…

rilekskan minda..

dgn mengemas…basuh pinggan…dan paling feveret memasak ye..

hah mmg seronok dpt buat ape yg kite suke..

selen 2 mengadap tv lcd yg gmbo mmg bek punyer lyn one hd korea…

kbs world dan segala mcm citra lah b4u lah..ape2 je cite yg best…

yg penting d rumah ni ak kurang on9 24 jam…

kalo kat kolej 24 jam tanpa henti pun x pe…

nak cite ape ek kali ni..

maklumla da lame x mengarang …ni gara2 prepare nk exam kan..

hemm xpe..

nak cite 1 1 jela..senang cite..

 

BAB 1: before exam--

apalg sebok nak exam time ni la bnyk mende nak kene anta…

ngan assignment lah ape lah…test jgn cite la kan..

kalo bole tiap2 hari nak ad test..

coz carry mark lom cukup ntk dkira,…

ad 1 cite…dahulu menjadi rahsia tp sudah bocok…

citenye psl ak gembira sebab dpt tlg kwn…

haha…ak dpt tlg abg rizal siapkan sample book apparel die..

mmg ak gembira dpt tlg kwn ni…

bile kwn2 hepi ak pun hepi….

2 je..haha..rahsia klaka nye kamu wani…

time ni jgk sebok ngan csc..x abis2..tension kot x dpt2..

buang mase cam2 je..

dah la x study hard ntuk exam ni..

subjek2 len kelaut je study nyer..

hemm x tau la cane result t..

 

 

BAB 2:time exam--

time exam mmg otak jd gile…

time ni pun sy suke sebab dpt teman kwn saya azimah n sara pegi

ajar abg  rizal…csc n chm…

dlm mase yg same ajar la jgk sikit2..xkan la dok termenung jekan…

ad 5 paper ke dok ntuk exam ni..cam biase la ad paper kuar awl ad yg x..

depends on jawapan yg nak d2lis…

BAB 3 : abis exam--

apelg enjoy…tgk cite smpi merah2 mate x ckp tdo..

esoknye pegi jenjln kat jusco bukit raja je..

tgk wayng cite takers..best..

makan pizza melantak smpi 25 henget…

jln2 cuci mate…shopping x de…

sengket..

lusa balik umah hometown..wah seronok..

tdo je dlm bas..

smpi umah trus tgk tv..haha..

mmg rindu tv betol…

2jela..mls nak cite panjang…

dah x de idea nak 2lis ape dah..

benti jela smpi cni…

len kali 2lis lg yek…

e2pun kalo rasa nk karang…

 

created by : syazwani